Tradicionalni vs. Neotradicionalno tetoviranje

Neki kažu da nema razlike između tradicionalnih tetovaža i neo-tradicionalnih tetovaža; iako su razlike male, one su još uvijek prisutne. Tradicionalne tetovaže sastoje se od tamnih teških linija i čvrstih boja. Namjerno su jednostavnog dizajna i koriste ograničenu paletu boja koja se sastoji od crvene, zelene, žute, smeđe i plave s malo ili nimalo sjenčanja.

Kultura tetovaža u to je vrijeme bila vrlo rubna i na rubu društva, za razliku od mainstream privlačnosti i kredibiliteta likovne umjetnosti koju danas ima. Ovi mornari bi dobili ikonske slike utisnute na njihovo tijelo kao proslavu njihove službe; samo su iskusni pomorci koji su bili u dalekim zemljama i prešli određeni broj milja mogli dobiti laste, na primjer. Tradicionalne tetovaže nisu kreirane po narudžbi, već su samo bljeskalicom uklonjene sa zidova.

“Tradicionalno” se pridržava specifičnih slika: domoljubnih simbola kao što su orlovi, brodovi, sidra, američka zastava, bodeži, pin upovi, lastavice i nautičke zvijezde. Svi ovi simboli potječu od klasičnih ikona mornara i mornarice koje su prevladavale početkom 20. stoljeća kada su se vojnici vraćali u državu i tetovirali.

Neotradicionalne tetovaže odaju počast klasičnoj, bezvremenskoj umjetničkoj formi kroz iste tehnike; podebljane linije i jaka zasićenost boja s minimalnim sjenčanjem i detaljima. Međutim, korištene slike i dizajn općenito su raznolikiji, a paleta boja koja se koristi je raznolikija. Čisto “američki” stil tetovaža, neotradicionalni, uključivao je svijeće, svjetionike, dijamante, lijesove i druge koncepte i prenio ih na “tradicionalan” način.

Ne smije se miješati s “New-School”, više crtanim, pretjeranim i šarenim stilom tetoviranja, Neo-traditional je oživljavanje “Old-School-a”, slavlja korijena i podrijetla.

Urođena ljepota koju tradicionalni stil tetovaža nudi privlačna je svim generacijama entuzijasta; podebljane linije i jednobojne boje manje blijede, nudeći dugovječnost i dugotrajnu kvalitetu koju mnogi žele.

Osim crne i sive, tradicionalni se pokazao kao jedan od rijetkih stilova tetovaža koji izdržavaju test vremena i uvijek će imati publiku koja će ih nositi. Ljepota tradicionalnog tetoviranja je upravo to; uvijek će postojati umjetnici koji žele rekreirati klasične tetovaže i kulturu koja je pomogla utrti put i učiniti industriju tetovaža ono što je danas.

Danas umjetnici poput Mykea Chambersa stvaraju novu generaciju profesionalnih tradicionalnih tetovatora, podižući umjetnost na novu granicu i održavajući tradiciju živom.