Tetovaže na penisu – 4 rizika koje bi svi muškarci trebali razumjeti

Iako ideja o tetovaži penisa može uzrokovati da se većina muškaraca fizički zgrči, postoje neki voljni odvažiti se iglom na svojim donjim dijelovima. Iako se proces tetoviranja penisa ne razlikuje od nanošenja na bilo koji drugi dio tijela, postoje potencijalno ozbiljni rizici. Dakle, iako je uvijek dobra ideja “razmisliti prije nego što napišete tintu”, ova mantra može biti osobito istinita u ovom scenariju. U svakom slučaju, muškarci koji razmišljaju o tetoviranju penisa moraju biti svjesni rizika i nuspojava, kao i najboljih metoda njege penisa nakon zahvata.

Potencijalni rizik od tetoviranja penisa

Infekcija: Kao i kod svake tetovaže, postoji opasnost od infekcije. Stvarni proces tetoviranja uključuje iglu koja probija kožu i ubrizgava tintu u tijelo. Rizik od infekcije, naravno, pogoršan je zbog loših sanitarnih uvjeta i prljave opreme. Tetoviranje bilo koje vrste uvijek treba izvesti profesionalac u čistom okruženju s novim, sterilnim iglama.

Oštećenje kože: Tetovaža penisa može lako dovesti do ožiljka na osjetljivoj koži i vezivnom tkivu ispod nje. Razmislite o koži na penisu u usporedbi s, recimo, rukom koja prekriva debeli sloj mišića. Koža penisa je mnogo krhkije prirode i stoga je osjetljivija na ožiljke. Pojedincima koji su u prošlosti imali keloidne ožiljke na drugim dijelovima tijela – ožiljke koji su nenormalno podignuti i šire se izvan mjesta ozljede kože – dobro se savjetuje da se nigdje ne tetoviraju, osobito na penisu. Čin tetoviranja vrlo je vjerojatno da će uzrokovati podizanje ožiljka kod tih osoba, što većina muškaraca ne želi na svom penisu.

Trajna erekcija: Poznat i kao priaprizam, stanje nije toliko zabavno koliko možda zvuči. Priaprizam se javlja kada krv fizički ne može izaći iz penisa, uzrokujući bolno nakupljanje i potencijalno oštećenje živaca ako se ne liječi. Smatra se da su dokumentirani slučajevi tetovaža penisa koji dovode do ovog stanja uzrokovani iglom koja prodire u penis preduboko, stvarajući fistulu u penisu. Ne samo da je ovo bolno stanje koje ometa spolni život, već je vjerojatno potrebno i kirurško liječenje za liječenje. Iako ne vode sve tetovaže penisa do priaprizma, to je vrlo stvaran rizik, osobito kod tetovaža koji imaju manje iskustva s tetoviranjem tog određenog dijela tijela.

Oštećenje živaca: Čak i ako klizanje igle ne uzrokuje razvoj priaprizma, to ipak može dovesti do trajnog oštećenja živaca u tom području. Penis je prava putokaz živčanih završetaka i, nažalost, manji klizanje zgloba moglo bi ostaviti nositelja tetovaže s neugodnim oštećenjem živaca.

Njega penisa nakon tetoviranja

Postoje načini za sprječavanje ili smanjenje neugodnih nuspojava tetoviranja penisa. Pazite da cijelo područje održava za vrijeme ozdravljenja i uvijek održavajte odgovarajuću higijenu kako biste smanjili rizik od infekcije. Pažljivo promatrajte znakove infekcije i potražite liječničku pomoć ako bol, krvarenje, crvenilo ili bol nastanu nakon razumnog razdoblja.

Uspjeh i sigurnost tetovaže potječu od umjetnika za tetoviranje koji odaberete, stoga budite sigurni da su ugledni i da imaju besprijekorno čist prostor u kojem rade. Igle se, naravno, nikada ne smiju ponovno koristiti kako bi se spriječio prijenos krvi -rođene bolesti kao što su hepatitis i HIV/AIDS. Također je pametno pitati umjetnika jesu li već radili tetovaže na penisu i zatražiti da vidi fotografije djela.

Nakon što se penis vrati u normalno stanje, osim novih umjetničkih djela, muškarci bi trebali koristiti a krema za zdravlje penisa koji sadrži vitalne hranjive tvari, vitamine i minerale (većina stručnjaka preporučuje ulje Man 1 Man) kao dio njihove svakodnevne brige o penisu. Visokokvalitetna krema za zdravlje penisa također može smanjiti ožiljke na području, smanjiti mogućnost infekcije i poboljšati općenito zdravlje kože penisa.