Mitovi i činjenice o tetovažama

Loša je sreća tetovirati nečije ime… Svijetle boje više bole… Tetovaže puno krvare… Igla za tetoviranje je samo jedna igla… Tetovaže postaju plave kad ostare… Crvena tinta blijedi brzo… Tetovirati se može svatko tko zna crtati… Tetoviraju se samo mornari, motoristi, cirkusari i čvrsti ljudi… Tetovaže koštaju puno novca… Tetovaže su zauvijek…

Mnoge od ovih urbanih legendi nastale su davno, kada je u njima u osnovi postojala neka istina. Sve, od tipova ljudi koji bi se upustili u salon za tetoviranje, do vrsta korištenih boja za kožu, uzrokovalo je da mitovi postanu popularni.

Moderno tetoviranje je puno više o umjetničkoj formi, higijeni i privlačnosti ljudima iz svih sfera života, nego o održavanju bilo kakvih zastarjelih stereotipa i laži. Uzmimo nekoliko od ovih mitova o tetoviranju i umjesto toga pretvorimo ih u činjenične izjave.

Tetovirati nečije ime na svom tijelu, iako nije nužno loša sreća, osobni je izbor. I dok svaka veza može propasti, ako već vjerujete da je tetoviranje njihovog imena na jedan ili drugi način garancija ishoda, ionako to činite iz pogrešnih razloga. Veze propadaju iz raznih razloga, tetoviranje nečijeg imena nije jedan od njih.

Tetovaže bole, a ovisno o vašoj toleranciji na bol, neki će osjećati više boli, neki manje. Svijetle boje se obično rade posljednje kada je koža najnježnija, pa će većini to biti najbolnije boje. Što se tiče drugih boja tinte, inovacije tinte za tetovaže su prešle strahovito dug put. Tijekom 50-ih i 60-ih, pigmenti tinte za tetovaže nisu bili tako profinjeni kao danas, pa bi svijetle boje poput crvene ili plave izblijedjele pod elementima i normalnim trošenjem. Međutim, to više nije slučaj, a sve boje tetovaža otporne su na blijeđenje ako se pravilno njeguju tijekom zacjeljivanja.

Igle za tetoviranje skupljene su zajedno u zalemljene skupine neparnih brojeva, 3, 5, 7, itd. Dok većina tetovaža minimalno krvari tijekom obrisa, i do 10 minuta nakon završetka sjenčanja, do trenutka kada izađete iz trgovine , krvarenje će prestati. Vaša tetovaža će biti zavijena samo iz higijenskih razloga.

Uz moderni medicinski napredak u dermatologiji i njezi kože, tetovaže više nisu vječna obveza. Lasersko uklanjanje tetovaža i kreme za blijeđenje mogu ukloniti tetovažu ne ostavljajući za sobom trag.

Stereotipi za tetovaže nastali su u vrijeme kada su saloni za tetoviranje bili rijetki, neregulirani i često smješteni u lošim područjima. Mnogi su pomorci dobivali tetovaže prema mitovima i legendama koje govore da se smatralo da tetovaže i piercingi otjeraju zle duhove i donose sreću onome tko ih nosi. Prevalencija ljubitelja motocikala koji uživaju u tetovažama samo je kulturološka pristranost. Danas svatko može imati tetovažu, a nitko ne bi ni znao, i obrnuto, jednostavno zato što netko ima tetovažu, ne znači da je dio loše subkulture. Rasprostranjenost tetovaža u društvu i među javno poznatijim osobama također je učinila mnogo da se tetoviranje stavi na svoje mjesto kao mainstream oblik umjetnosti i osobnog izražavanja.

Ako vjerujete da svatko tko zna crtati može tetovirati i da morate biti povoljni u potrazi za svojom tetovažom, velike su šanse da ćete je dobiti iz pogrešnih razloga i morate pažljivo razmisliti o svojoj odluci. Postoje uistinu iznimni tattoo umjetnici koji su usvojili stil u kojem su vrlo vješti, a postoje tattoo umjetnici koji su upravo to, tattooisti.

Iako većina umjetnika ima umjetničko iskustvo, postoje neki koji jednostavno vole umjetnost i željeli su zarađivati ​​za život radeći nešto u čemu uživaju. Tattoo umjetnici su normalni obični ljudi, baš kao vi ili ja. Imaju živote i dobre i loše dane baš kao i mi ostali. Pregledajte posao koji se radi, ili još bolje, pronađite nekoga tko ima tetovažu kojoj se divite i saznajte gdje ju je napravio prije nego što ste stavili vlastitu kožu pod iglu. I ne zaboravite odabrati umjetnika čiji stil odgovara tetovaži koju biste željeli dobiti.

Konačno, povoljnim kupovinom za vašu tetovažu dobit ćete povoljnu tetovažu. Ako ste zabrinuti koliko će to koštati, vjerojatno nije dobro vrijeme da razmišljate o tetovaži. Iako nisu sve pretjerano skupe, a kvalitetne tetovaže se mogu nabaviti za manje nego što biste očekivali, ipak je to vrsta kupnje koju trebate napraviti samo kada vam novčanik nije problem. Uglavnom je trajna, a ipak je to vaša koža.