Koi tetovaže s ribom, trešnjinim cvijetom i cvijetom lotosa – cijela priča o japanskom dizajnu za žene

Čini se da je gotovo svaki stil japanske tetovaže trenutno vruć. Trendovi tetoviranja zasigurno se mijenjaju iz godine u godinu, a posljednjih nekoliko godina to je bio pravi porast popularnosti japanskih tetovaža. Uz porast tetovaža za žene, čini se da su to dva najveća trenda na tržištu i dva trenda koja se počinju kombinirati. Postoje mnoge žene, djevojke i žene koje dobivaju neke prilično ružičaste japanske dizajne tetovaža, uključujući velike japanske tetovaže na rukavima, velike komade na leđima i još nježnije i slatke dizajne nogu, bokova i rebara. Dakle, što ti dizajni znače i koja simbolika uopće stoji iza njih?

Iako simbolika bilo koje tetovaže nije teška ili brza znanost, simbol uvijek znači samo jednu stvar, postoje zajednička shvaćanja koja se mogu koristiti. Simboli znače različite stvari u različito vrijeme i za različite ljude. Dakle, ono što je nekad bilo simbol nečeg lošeg, sada bi se moglo nositi kao značka hrabrosti itd. Međutim, ovo su neka od najčešćih japanskih značenja tetovaža za popularne dizajne za koje bi žene bile najviše zainteresirane.

Simbolika tetovaža riba Koi

Koi ribe su duboki dio japanske psihe tisućama godina. Čak i danas teško da postoji hram koji nema mali koi ribnjak ispunjen ovim veličanstvenim ribama. Izvorno znanje vjerojatno je došlo iz Kine, ali prenosilo se toliko tisuća godina da Japanci sada vjeruju da je ono oduvijek bilo njegovo. U svakom slučaju vjeruje se da je koi riba moćna, snažna i neovisna riba. Priča kaže da ova riba pliva uz struju (stoga često dolazi do prskanja crteža), a ako su dovoljno snažne i imaju dovoljno snage, na kraju stižu do najviših vrata, a nakon što prođu kroz njih postaju zmaj i lete snažno u nebo.

Simbolika za većinu Japanaca simbolizira snagu, moć i vjernost samome sebi. To je nešto što dobro funkcionira s mnogim današnjim ženama koje se žele same udariti i osjetiti vlastitu moć i neovisnost.

Tetovaže s cvijetom trešnje

Cvijet trešnje oduvijek je bio vrlo duboko simboličan i važan cvijet i za Japance. Zapravo je vjerojatno jedan od najvažnijih simbola u kulturi. Ratnici samuraji pisali su pjesme i umjetnička djela posvećena hvatanju suštine cvijeta trešnje. Zapravo, na mnogo načina samuraji su smatrali da je cvijet trešnje simbol njihovog vlastitog života. Cvijet trešnje izlazi početkom godine kada je hladno. Vrlo je lijep, ali i kratkotrajan te će uskoro pasti sa stabla. Dakle, i samuraji vjeruju i osjećali su svoje živote da moraju živjeti tamo svaki dan kao da im je zadnji, bez ikakvog straha od smrti. Tako su mnogi čuli popularnu izreku da bi se samuraj ujutro probudio i tiho si rekao da je danas dobar dan za smrt. To nije zamišljeno kao smrt, već kao životna želja da se živi punim plućima. To se također odrazilo na simboliku tetoviranja i jednako je popularno zajedno s dizajnom koi ribe.

Tetovaže s cvijetom lotosa

Još jedan popularan simbol u Japanu i zapravo u cijeloj Aziji je cvijet lotosa. Religiozno govoreći, lotosov cvijet imao je povijesno veliko značenje u Indiji. Snaga, simbolika i utjecaj ovog cvijeta putovali su u Aziju zajedno s vjerskim sustavom poznatim kao budizam. Mnogi vjeruju da lotosov cvijet najbolje predstavlja putovanje života. Cvijet počinje kao nježni pupoljak dolje u donjem muljevitom dijelu vode. Polako se gura na površinu posežući za suncem, a kad jednom udari o vrh, procvjeta u prekrasan cvijet. Ovo je bilo simbolično putovanje koje svaka osoba mora proći dok stekne prosvjetljenje. Tako ćete često vidjeti lotosovo cvijeće u mnogim religijskim umjetničkim djelima, ali i postalo je vrlo popularan simbol za život punim plućima i težnjom.