Humor Me – Prvo pročitajte knjigu o humoru!

Jeste li ikada sjedili na seminaru ili slušali govornika koji je pokušao napraviti šalu koja je ispala krivo ili je jednostavno bila smiješna, uopće nije smiješna, a vama je zbog njih bilo neugodno, čak i drago što niste učinili takvu pogrešku u osuda? Mislim da svi imamo, zato vam preporučujem da naučite malo o osnovama humora i filozofiji koja stoji iza njega, kao i osnovama, tehnikama i najvažnije vremenu.

Ako ozbiljno mislite biti smiješni, kad je to doista važno, onda vam pripada da malo osvježite svoje vještine. Pridruživanje Toastmasterima dobra je ideja, nemojte me krivo shvatiti i prevladati strah od javnog govora je najvažnije, ali ispričati dobru šalu u pravo vrijeme najvažnije je za učinkovito govorenje. Dopustite mi da vam preporučim vrlo dobru knjigu, koja mi je pomogla da postanem veliki javni govornik:

“Priručnik humora za govornike“Zavoda za poslovne prakse. 1971.

Sada biste mogli reći, pa ovo je samo u poslovne svrhe, i dobro, mogli biste to reći, ali da jeste, bili biste izuzetno kratki. Doista, već sam ranije govorio velikim skupinama o raznim temama, od kriminala do ekoloških pitanja. Svaki put sam otkrila da su mi riječi mudrosti u ovoj knjizi pomogle da smirim gomilu, dovedem ih u dobro raspoloženje i otvorim im um za raspravu i dijalog.

Kad koristite dobar humor, postavljate pozitivan ton, a to je istina bilo da razgovarate s malom grupom prijatelja ili s televizijskom kamerom s 40 milijuna potencijalnih gledatelja, pa razmislite o ovoj knjizi koja će vam pomoći da postanete prvak humora.