Čuvajte se tetovaža kineskih simbola!

Kineske tetovaže simbola postale su vrlo popularne. Moja najstarija kći od 29 godina ima jedno, a sada ga želi dobiti i druga kći od 21 godine. Kada sam pitao svoju najstariju što znači njezina tetovaža kineskog simbola, rekla mi je da predstavlja “ljubav”. Međutim, pitanje je postavljeno pred vlasnikom naše trgovine koji je Kinez i on ju je pogledao i kimnuo “Ne”. Moja kćer iznenađena… upitala ga je što to znači. Odgovorio je “ništa” jer jednostavno nema smisla!

Tada smo počeli pretraživati ​​online, kako bismo izbjegli da moja druga kćer napravi istu pogrešku. Bio sam šokiran kad sam vidio kako je toliko ljudi opljačkano svojim takozvanim “kineskim tetovažama”. Više istraživanja navelo je moje kćeri i mene da shvatimo da su tetovaže kineskog pisma često pune pogrešaka jer a) nisu bile dovoljno istraživanja i b) umjetnici tetovaža koji nisu Kinezi obično nemaju pojma što pišu. Jednostavno rečeno… kupili su ono što su mislili da su autentični kineski prijevodi bez provjere podrijetla.

Kao prevoditelj pravnih dokumenata s engleskog na francuski, mogu vam reći da je za prevođenje teksta s jednog jezika na drugi potrebno više od vještine prevođenja riječi, jedne po jedne. Čak je i prevođenje cijele rečenice često u grešci. Razlog je sljedeći: Često se namjera riječi i/ili rečenice potpuno mijenja. Stoga je ključno, kada je riječ o tetoviranju na drugom jeziku, da umjetnik tečno govori oba jezika. Očito, ako odlučite imati tetovažu kineskog simbola, želite da je Kinezi mogu čitati… zar ne?

Drugi problem je bio… nema mnogo kineskih tattoo umjetnika u Sjevernoj Americi. Tako se naša potraga nastavila… i konačno smo naišli na nekoga na koga smo mogli računati da će nam dati prave autentične kineski prijevode za kineske tetovaže, kinesku djevojku tetovažu iz Šangaja, Kina. Preko nje smo konačno uspjeli pronaći tetovažu kineskog simbola bez greške koju je izabrao moja najmlađa kćer. Dodatni bonus bio je što je uspjela ispraviti pogrešku u tetovaži kineskog simbola moje najstarije kćeri dodavanjem poteza na specifičan način.

Stoga, pazite i budite svjesni pri odabiru Tetovaže kineskih simbola.